googled2ee904a963e7641.html

Boekarest ontvangt Pride-optocht van de LGBT-gemeenschap

DocTransRo - beëdigde vertalingen - officieel vertaler documenten Roemeens-Nederlands en Nederlands-Roemeens - doctransro.nl

Boekarest ontvangt Pride-optocht van de LGBT-gemeenschap

In de Roemeense hoofdstad Boekarest is afgelopen week de Boekarest Pride 2019 van start gegaan. Het evenement waarbij vooral homo’s en lesbiennes acte de presence geven, duurt tien dagen.

De grote optocht die altijd bij dit evenement hoort, vindt op 22 juni plaats, o vijf uur. De deelnemers lopen van het Victorieplein naar het Universiteitsplein in de hoofdstad. De parade eindigt met toespraken en muzikale shows.

Het hele programma telt meer dan veertig evenementen. Theater, film, feesten, concerten, debatten en meer, allemaal bedoeld om het leven en de culturele interesses van de LGBT-gemeenschap in Roemenië te laten zien aan het grote publiek.

Acceptatie homoseksualiteit

In Roemenië heeft de acceptatie van homoseksualiteit nog een lange weg te gaan. ‘Boekerest Pride 2019 is een manifestatie voor zichtbaarheid van en solidariteit met de LGBTQIA+ gemeenschap. Momenteel realiseren Roemenen zich niet dat zij tenminste één LGBTQIA+ persoon in hun leven hebben. Wij zijn onderdeel van families, wij hebben collega’s, wij maken gebruik van ziekenhuizen en scholen in Roemenië”, zegt Patrick Braila, vice-president van de Accept Association, die de Pride-manifestatie organiseert. Deze organisatie strijdt voor gelijke rechten voor LGBT’ers en alle andere Roemenen.

De Boekarest Pride 2019 wordt gesponsord en gesteund door 74 sponsors, zoals Google, IBM, Microsoft, Irish Film Institute, de Ierse ambassade, lokale kroegen en clubs, boekhandels enzovoorts.

Vorig jaar bezochten 4000 mensen de Pride parade in dezelfde stad.

(bron)