googled2ee904a963e7641.html

Roemeense band Goodbye to Gravity leeft voort op Mars

DocTransRo - beëdigde vertalingen - officieel vertaler documenten Roemeens-Nederlands en Nederlands-Roemeens - doctransro.nl

Roemeense band Goodbye to Gravity leeft voort op Mars

De namen van vier Roemeense bandleden van Goodbye to Gravity, die zijn overleden tijdens een grote clubbrand in Boekarest in 2015, zijn op Mars. De Insight lander van Nasa heeft de namen van de vier overleden muzikanten daar heen gebracht.

De Nasa stelde veel mensen in de gelegenheid om hun naam naar de buurplaneet te laten vervoeren met de raket die de Insight lander naar Mars heeft gebracht. In totaal zijn er op microfiches 2,4 miljoen namen de ruimte in geschoten, en nu geland op Mars.

De vier namen van de Roemeense bandleden zijn: Alex Pascu, Bogdan Enache, Vlad Ţenea en Mihai Alexandru.

Een Duitse fan van de metalcore band, Andreas Schönhofen, heeft de namen van zijn favoriete muzikanten toegevoegd aan de missie naar Mars. 

Bij de brand in de Colectiv nachtclub in Boekarest, waar de band optrad, overleden in totaal 64 mensen en een veelvoud van de bezoekers kwam in het ziekenhuis terecht. De brand ontstond door een vonk van vuurwerk, dat eigenlijk voor buitengebruik was bestemd maar binnen werd afgestoken. Hierdoor ging het schuimplastic decor in vlammen op, waarna de bezoekers in grote paniek door één deur naar buiten moesten zien te komen.