Google heeft met overname van Fitbit ineens een kantoor met 200 researchers in Boekarest erbij

DocTransRo

Google heeft met overname van Fitbit ineens een kantoor met 200 researchers in Boekarest erbij

De geruchtmakende overname van smartwatchmaker Fitbit door Google heeft mogelijk gevolgen voor het research- en development-centrum van dit bedrijf in Boekarest. Daar werken tweehonderd mensen aan nieuwe uitvindingen op het gebied van slimme draagbare apparaten.

Vector Watch

Google heeft Fitbit voor 2,1 miljard dollar overgenomen. Daarmee kwam Google ook in het bezit van het vorig jaar door Fitbit opgekochte Roemeense bedrijf Vector Watch. Fitbit betaalde hier toen vijftien miljoen dollar voor. Vector viel in de smartwatchmarkt op omdat het bedrijf een batterijduur van een maand beloofde voor zijn smartwatches. Ter vergelijking: de Apple Watch houdt het nog geen etmaal vol op éé batterijlading.

Pebble

Het ging Fitbit bij die overname vooral om de kennis van de ontwikkelaars van Vector Watch. Eerder heeft Fitbit het bedrijf Pebble overgenomen, een van de eerste populaire smartwatchmakers.

Nu Fitbit op zijn beurt is opgeslokt door Google, valt volgens diverse techblogs een versnelling te verwachten van de ontwikkeling van wearables en smartwatches. Wat de rol van het Roemeense ontwikkelcentrum daarbij wordt, is nog onbekend.