googled2ee904a963e7641.html

Helft Roemenen thuis met Kerstmis

DocTransRo - beëdigde vertalingen - officieel vertaler documenten Roemeens-Nederlands en Nederlands-Roemeens - doctransro.nl

Helft Roemenen thuis met Kerstmis

Kerstkoekjes

Bijna de helft van de Roemenen is van plan om de kerst thuis door te brengen. Nog eens achttien procent gaat naar hun geboorteplaats, en twaalf procent viert de kerst in de bergen. Dat blijkt uit een grote enquete door OLX, een online advertentieplatform.

Slechts tien procent van de Roemenen viert de kerst in het buitenland en zes procent gaat naar een grote Roemeense stad. 

Met nieuwjaar gaan meer Roemenen op reis. 11,5 procent gaat naar het buitenland. Meer dan de helft – 53,6 procent – gaat naar familie met oud en nieuw en 35 procent verwelkomt 2019 in het gezelschap van vrienden.

De vragenstellers wilden ook weten hoeveel de Roemenen gaan uitgeven tijdens de feestdagen. Dat is tussen 107 en 214 euro voor reizen, accommodatie en eten voor 19 procent van de ondervraagden. Tussen 54 en 107 euro is het budget voor 18 procent, en 13 procent wil niet meer uitgeven dan vijf tientjes. Maar 12 procent gaat helemaal los met bedragen tot 418 euro en tien procent is van plan om zelfs meer dan dat bedrag te besteden.

Bron