googled2ee904a963e7641.html

Nieuw testcircuit voor zelfrijdende auto’s bij Cluj

DocTransRo - beëdigde vertalingen - officieel vertaler documenten Roemeens-Nederlands en Nederlands-Roemeens - doctransro.nl

Nieuw testcircuit voor zelfrijdende auto’s bij Cluj

Nabij de stad Cluj komt een testcircuit voor zelfrijdende auto’s. De vierwielers waarbij de bestuurder rustig achter het stuur in slaap kan vallen, worden hier onder meer getest door Porsche Engineering.

Europese financiering

De autonoom rijdende auto’s worden op het circuit getest voordat ze de gewone weg op mogen. Dat is een absolute voorwaarde. Met behulp van Europese financiering is in Cluj een centrum opgericht voor het testen van deze wagens.

De autoriteiten in Cluj hebben de Technische Universiteit van Cluj-Napoca en bedrijven met technische centra in Roemenië voor het project weten te interesseren. Behalve Porsche Engineering Romania heeft ook Robert Bosch aangegeven het testcentrum te willen gebruiken.

Slimme steden

Behalve een circuit dat wordt uitgerust met een aantal componenten om de systemen en technologieën van zelfrijdende auto’s te testen, komen er ook diverse gespecialiseerde laboratoria om deze technologieën verder te ontwikkelen. In de buurt van het Tetarom III Industrieel Park is ook ruimte voor het testen en ontwikkelen van andere technologie, zoals voor slimme steden of 5G.

 

Bron: profit.ro