googled2ee904a963e7641.html

Roemeense luchtmacht helpt bij bosbranden in Noord-Macedonië

DocTransRo - beëdigde vertalingen - officieel vertaler documenten Roemeens-Nederlands en Nederlands-Roemeens - doctransro.nl

Roemeense luchtmacht helpt bij bosbranden in Noord-Macedonië

De Roemeense luchtmacht helpt Noord-Macedonië bij de bosbranden in het land. Een blusvliegtuig en een Hercules transportvliegtuig zijn naar het land gevlogen om de autoriteiten te ondersteunen tegen het natuurgeweld.

Blusvliegtuig

Het blusvliegtuig heeft op één dag vier missies gevlogen waarbij in totaal 20.000 liter water over het brandende bos werd uitgestort. Dat gebeurde in twee brandende bosgebieden. Het eerste gebied ligt in de buurt van de luchthaven van de stad Skopje. Daar is het vuur tot op zeven kilometer van het vliegveld genaderd. Hier werden drie blusvluchten uitgevoerd.

Internationale hulp

Vijftien Roemeense militairen, onder wie piloten, navigatiepersoneel en ondersteunend personeel en een officier van het ministerie van het Nood-Directoraat Cibviele Bescherming zijn meegegaan naar Noord-Macedonië. Het land had via de Europese Unie verzocht om internationale hulp bij de zich voortdurend uitbreidende bosbranden, die ook Griekenland en Turkije teisteren.

Griekenland

Ook in Griekenland helpt Roemenie tegen de bosbranden. Een week geleden vertrokken ruim honderd brandweerlieden met 23 vrachtwagens (bosbrand bluswagens, 2 tankwagens, 1 commandocentrum, 4 multirisc containers, 1 generator, 2 mobiele kampen, 1 interventiebus, 2 minibussen, 4 eerste interventie en bestelwagens) naar de brandende gebieden in Griekenland, om daar gedurende ongeveer twee weken te helpen met blussen.