googled2ee904a963e7641.html

Roemenen houden niet van online shoppen

DocTransRo - beëdigde vertalingen - officieel vertaler documenten Roemeens-Nederlands en Nederlands-Roemeens - doctransro.nl

Roemenen houden niet van online shoppen

Opvallend nieuws uit Roemenië

Roemenen houden niet van online shoppen. Slechts 23 procent van de bevolking doet dat en daarmee bungelt het land onderaan in Europa. 

Van alle Europeanen samen is 68 procent regelmatig op de sites van webshops te vinden. De cijfers komen van het Europese bureau voor statistiek Eurostat.

Engelsen houden het meest van online winkelen: 86 procent doet dat. De Engelsen worden gevolgd door de Zweden (84%), Denen, Duitsers, Luxemburgers en Nederlanders (allemaal 82%). Bulgaren winkelen net iets vaker online dan Roemenen: 27 procent.

De Roemeense jeugd keert het beeld niet. Van de 16- tot 24-jarigen is slechts 28 procent wel eens met een online bestelling verblijd, tegen 71 procent van de jongeren in heel Europa.

Van de Roemenen die wel online shoppen, kocht driekwart kleding of sportspullen. Daarmee zijn de Roemenen die wel online winkelen, procentueel weer de hoogste in heel Europa. Maar voor vakanties, huishoudelijke spullen, elektronica, voedsel en boodschappen gaan de Roemenen nog het liefst naar een gewone winkel. Nochtans is het aantal online winkels in Roemenië dit jaar verdubbeld.

(bron: Romania Insider)