googled2ee904a963e7641.html

Roemenië vijfde op wereldwijde lijst populaire Airbnb-bestemmingen

DocTransRo - beëdigde vertalingen - officieel vertaler documenten Roemeens-Nederlands en Nederlands-Roemeens - doctransro.nl

Roemenië vijfde op wereldwijde lijst populaire Airbnb-bestemmingen

Kamerverhuursite Airbnb heeft een lijst opgesteld van ‘trending accomodaties’. Roemenië staat vijfde op die lijst, met een groeiend aantal boekingen.

Stijging aantal boekingen van 300 procent

De boekingen in Roemenië via Airbnb zijn het afgelopen jaar met driehonderd procent toegenomen. Roemenië is het enige Oost-Europese land in de lijst.

Airbnb weet waarom Roemenië bij reizigers zo populair is. ,,Roemenië, met zijn ongerepte heuvels en oude landelijke dorpen, is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar iets buiten de gebaande paden. Het land heeft een aantal van de best bewaarde oerbossen in Europa en staat volgens de Environmental Performance Index 2018 op de 15e plaats als het gaat om de vitaliteit van ecosystemen.”

Maastricht is twintigste

De hele lijst van populairste Airbnb-bestemmingen is hier te vinden. Op nummer 1 staat Milwaukee in Amerika, de eerste Europese bestemming is Bilbao in Spanje, en Maastricht is de enige bestemming in Nederland op de lijst, helemaal onderaan op de twintigste plaats.