googled2ee904a963e7641.html

Taxi van vliegveld naar centrum Boekarest is een goedkoop ritje

DocTransRo - beëdigde vertalingen - officieel vertaler documenten Roemeens-Nederlands en Nederlands-Roemeens - doctransro.nl

Taxi van vliegveld naar centrum Boekarest is een goedkoop ritje

Taxi’s in Boekarest vormen in Europa een gunstige uitzondering met goedkope taxitarieven van het vliegveld naar het centrum van de Roemeense hoofdstad. Die rit kost een tientje. Gemiddeld is een reiziger daar zo’n veertig euro aan kwijt in Europa.

Airmundo.com heeft alle tarieven van de vijftig drukste vliegvelden in Europa naast elkaar gelegd. Zowel de duur als de prijs van de rit van vliegveld naar stadscentrum is  bekeken.

Londen en Milaan het duurst

Gemiddeld is men in Europa voor deze rit 40 euro kwijt en duurt de rit 34 minuten. In Boekarest kost het ritje van Otopeni Airport naar het stadshart een tientje. Dat steekt zeer gunstig af bij sommige West-Europese steden, zoals Milaan en Londen, waar prijzen van 93 tot 105 euro worden gerekend voor deze veel gemaakte taxirit. De luchthavenritjes in Parijs kosten 55 euro (Charles de Gaulle) en 35 euro (Orly). In Warschau is het echter nog net wat goedkoper dan in Boekarest: 9 euro.

Wil je nog goedkopere taxiprijzen, dan kom je buiten Europa terecht. In Antalya, Turkije, betaal je gemiddeld 8 euro voor een rit naar het toeristische centrum.

Bron